Als je de laatste tijd het gevoel hebt dat je overspannen bent, is het goed om onze test af te leggen. Deze test vertelt je namelijk in welke mate jij overspannen bent en tot wat dit bij jou kan leiden. Verder helpen je we in het uitzoeken wat je nu aan deze overspannenheid kan doen om er nu en in de toekomst van verlost te zijn. Dit artikel helpt je bij het plaatsen van je overspannenheid en geeft je suggesties bij wat je nu kan doen tegen je overspannenheid.

Overspannenheid test? Symptomen van overspannenheid

Overspannenheid staat hard in interactie met stress. Dit wil zeggen dat overspannenheid op zich vaak een symptoom is van overspannenheid, maar overspannenheid in sommige gevallen ook als alleenstaand symptoom kan fungeren. Als je overspannen bent, zal je merken dat het moeilijk is om je te concentreren, om dingen te onthouden, om rust te nemen of soms om je gelukkig te voelen. Als je overspannen bent heb je het gevoel dat je nooit rust kan vinden, zelfs als je iets leuk aan het doen bent. Dat zal na een tijdje ook zijn invloed hebben op je humeur, waardoor je vaak meer huilbuien of een somber gevoel zal ervaren. Overspannenheid heeft ook zijn invloed op je slaap. Je zal merken dat je minder snel in slaap valt of vaker ’s nachts wakker wordt. Dit zal niet goed doen aan je uitgerust gevoel. Je overspannenheid en oppervlakkiger slapen zullen er namelijk voor zorgen dat je ’s nachts niet de rust krijgt die je nodig hebt en dat je dus vaak vermoeid opstaat.

Overspannen test? Behandeling van overspannenheid?

Zoals in veel gevallen is overspannenheid niet iets dat zomaar weg gaat na een tijdje. Het wordt namelijk veroorzaakt door iets dat je veel stress geeft en als je deze oorzaak niet wegneemt of aanpakt, zal je overspannen gevoel vaker terugkomen dan je zelf zou willen. Je kan je overspannen gevoel ook op een efficiëntere manier aanpakken en dat is niet door de oorzaak weg te nemen , maar anders met de situatie te leren omgaan ,zodat als in de toekomst dezelfde situatie zich voordoet, je niet meer overspannen zal zijn. Mijn kwartier en zijn online zelfhulpprogramma helpen je bij het bereiken van dit doel.

Overspannen test? Doe de stresstest!

Wil je weten in welke mate jij overspannen bent of jij stress ervaart, doe dan hier de gratis online stresstest!