Wil je graag afvallen, maar heb je het gevoel dat het niet de resultaten geeft, die je wilt? Ben je zo erg aan het diëten dat je soms eetbuien krijgt? Zoek je evenwicht om af te vallen? Afvallen is niet gemakkelijk. Ondanks wat je soms ziet op het internet, afvallen is werken. Maar ik werk toch? Ik eet amper iets of ik doe veel aan sport en toch blijf ik op hetzelfde gewicht! Hoe komt dit? Afvallen en diëten is een onderwerp, dat veel mensen tegenwoordig bezig houdt. Daarom geven wij hier 5 gemakkelijke tips die je gaan helpen daadwerkelijk gewicht te verliezen!

1. Ik verdien die lekkere pizza toch één keer per week?

Het lijkt alsof eten een soort beloning is geworden voor veel mensen. Diëten is bijgevolg straffen en na een lange werkdag of work-out dat ijsje of dat glaasje cola is toch niet erover hé? Van waar komt het plots dat eten een beloning is geworden? Het feit dat je eten als beloning werkt is een verkeerde houding en gaat je tegenhouden in het afvalproces.

2. Ik sport en toch kom ik bij!

Het is normaal dat je eerst wat bijkomt voor je gaat afvallen. Als je begint te sporten, kan je lichaam namelijk vocht ophouden, waardoor je iets bijkomt. Bovendien kan het zijn dat je als je een tijdje sport je wat bijkomt, doordat je meer spieren hebt. Het is dus nuttig in dit geval je niet te laten ontmoedigen door dat ietsje extra gewicht, maar je eerder te focussen op het fysisch verschil. Spieren wegen namelijk meer dan vet. Zo kan je centimeters verliezen, maar toch iets bijkomen!

3. Moet ik mij nu echt uithongeren?

Uithongeren of te streng diëten is geen goed idee! Het kan zelfs maken dat je minder afvalt, doordat je lichaam hierop reageert. Je brein onthoudt trouwens wanneer je je lichaam aan het uithongeren bent! Het is kortom absoluut niet gezond veel te weinig te eten. Dit werkt bovendien eetbuien in de hand.

Hulp bij het afvallen?

Mijn Kwartier is een online zelfhulpprogramma dat je helpt bij het afleren van ongezonde gewoonten, zodat jij je kan focussen op de door jouw gekozen gewilde gewoonten! Bovendien kan het je helpen bij het psychologisch proces achter afvallen! Bijvoorbeeld veel mensen eten uit verveling of zelfs om zich beter te voelen. Dit beïnvloedt je doelen natuurlijk negatief!

Ontdek hier hoe je voor jezelf een evenwichtig en gezonde levenstijl kan creëren!