Als je de titel leest, denk je waarschijnlijk aan meer sport en gezonder eten. Er zijn echter meerdere manieren waarop je gezonder kan leven. Zo is zorg dragen voor je mentale gezondheid net zo belangrijk als zorg dragen voor je fysieke gezondheid. Een goede mentale gezondheid draagt daarenboven bij aan een gezonde fysiek.

Hieronder vind je enkele tips om zorg te dragen voor je mentale gezondheid.

Gezonder leven? Tips voor een gezonder leven!

Allereerst kan je jouw mentale gezondheid verbeteren door structuur in te bouwen in je leven. Structuur kan er namelijk voor zorgen dat je meer tijd hebt in je dag en om deze tijd actiever in te delen. Zo kan tijd voorzien om een wandeling te maken je bijvoorbeeld helpen bij het aanpakken van depressie.Verscheidene therapeutische technieken maken namelijk gebruik van fysieke en mentale activatie om depressie aan te pakken. Door je dag op voorhand in te delen helpt het je de mentale barrière te verlagen.

Daarnaast kan het ook helpen om momenten van ontspanning in te plannen. Dit kan ofwel tijd alleen zijn of bijvoorbeeld een uitje met vrienden. Je kan best nadenken over wat jou ontspant en waar je plezier aan hebt. Dit geeft je namelijk tijd je hoofd te legen.

Gezonder leven? Mijn Kwartier!

Mijn kwartier is een online zelfhulpprogramma dat je dagelijks begeleidt te ontdekken wat jij kan doen om gezonder te leven. Het helpt je ongezonde gewoontes te identificeren, hier meer inzicht in te krijgen en te ontdekken wat jij kan doen om ongezonde gewoontes om te zetten in gezonde gewoontes. Schrijf je vandaag nog in!

Gratis test!

Doe vandaag nog de gratis zelftest en ontdek wat jij kan doen om een gezonder leven te leiden. De test neemt ongeveer 5 minuten in beslag en geeft je direct na de test jouw persoonlijke uitslag.