Ben je op zoek naar de symptomen van angst? Dan ben je hier aan het juiste adres. Of je nu voor jezelf aan het zoeken bent, omdat je denkt dat je een angststoornis hebt, of voor iemand anders aan het zoeken bent, kan je hier terecht met je vragen. Symptomen van angst zijn trouwens gelijklopend over de verschillende angststoornissen heen. Dit wil zeggen dat je waarschijnlijk kleine verschillen per angststoornis zal bemerken, maar dat je reactie op angst hetzelfde is, losstaand van de soort angststoornis. Mensen reageren namelijk hetzelfde op angst, omdat die reactie getriggerd wordt door onze hersenen.  Je kan dus zeggen dat de symptomen van angst min of meer zijn vastgelegd. Hieronder beschrijven we de symptomen van angst, wat je kan doen om je angst aan te pakken en waar je een angsttest kan doen, om te zien in welke mate jij last hebt van angst.

Symptomen van angst?

Bij de symptomen van angst kan je twee grote symptomen onderscheiden. De eerste symptomengroep is de lichamelijke symptomengroep. Dit wil zeggen dat er lichamelijke symptomen van angst zijn. Voorbeelden hiervan zijn beginnen zweten, je hart begint sneller te slaan, je spieren beginnen op te spannen, je ademhaling wordt oppervlakkiger,…. De andere symptomengroep is de groep van de mentale symptomen, dit wil zeggen de symptomen van de geest. Als je angst ervaart, kan je het gevoel hebben dat je geen controle meer hebt over de situatie of wat er met je gebeurt. Verder hebben veel mensen het gevoel dat ze als een soort buitenstaander aan het kijken zijn naar wat er met hen aan het gebeuren is.

Symptomen van angst? Behandeling van angst!

Bemerk je dat veel symptomen van angst op jou van toepassing zijn en wil je hier iets aan doen? Mijn Kwartier ontwikkelde een online zelfhulpprogramma, gebaseerd op cognitieve gedragstherapie en systeem oplossingsgerichte therapie, dat jou helpt om meer de controle te krijgen over jezelf en je angst aan te pakken!

Symptomen van angst? Doe de angsttest!

Wil je weten in welke mate angst bij jou aanwezig is? Doe dan hier de gratis angsttest, die je vertelt welke symptomen van angst op jou van toepassing zijn!