Uit een recente enquête bleek dat veel van onze klanten wilde werken aan het verhogen van hun levensvreugde. Vaak komt het voor dat stressvolle periodes elkaar opvolgen, wat ervoor zorgt dat je het gevoel hebt niet langer de controle te hebben over je levensvreugde en/of je leven. Je baas die roept, jij en je partner maken vaker ruzies, die verhuis die er ook nog eens bijkomt.

Als je jouw levensvreugde wil vergroten kan je dat op meerdere manieren doen. Een mogelijkheid is door het werken op volgende elementen: een aanpassing van je gedachtepatroon, je gewoontes en het verwerken van situaties die je ongelukkig kunnen maken. Het werken op de elementen gedachte, gevoel en gewoonte is een vaak gehanteerde methode in de cognitieve gedragstherapie en kan dus helpen in het verhogen van je levensvreugde.

Levensvreugde verhogen: aanpassen van je gedachtepatroon!

Vaak wordt een gedachtepatroon gekenmerkt door gedachten als 'ik kan dit niet', wat vervolgens je gedrag stuurt. Bovendien zijn stress en angst ook sterke indicators, die ervoor kunnen zorgen dat we bepaald gedrag al dan niet gaan stellen. Therapie of ondersteuning kan je helpen in het herkennen van negatieve gedachtepatronen en gedachtepatronen, die je geluk kunnen tegenhouden. Een vaak gekende methode in de cognitieve gedragstherapie is het uitdagen van een gedachtepatroon, door na te gaan of het patroon gekenmerkt door falen als gevolg van angst wel echt is, zich wel echt zou voordoen. Zou je wel echt uitgelachen worden als je kiest iemand onbekend aan te spreken op een feest?

Levensvreugde verhogen: aanpassen van je gewoontes!

Een mens is een gewoontedier. Zo kan hij/zij ook gewoontes creëren dat levensvreugde tegenhoudt of remt. Dankzij de oplossingsgerichte therapie leer jij herkennen welke gewoontes je helpen in het bereiken van de door jouw gedefinieerde doelen en de welke je tegenhouden. Op die manier leer je stap voor stap je leven meer in eigen handen nemen en bijgevolg ook meer instaan voor je eigen levensvreugde.

Levensvreugde verhogen: verwerken van situaties die je ongelukkig maken!

Vaak slepen we trauma's of ingrijpende negatieve gebeurtenissen lang met ons mee. Het verwerken van negatieve gebeurtenissen in het verleden kan je helpen in het vinden van meer levensvreugde in het heden en bovendien je kwetsbaarheid voor psychische problemen verlagen. Het verwerken van zulke situaties zal er namelijk voor zorgen dat je in de toekomst des te beter op gelijkaardige situaties weet te reageren.

Levensvreugde verhogen dankzij het online zelfhulpprogramma van Mijn Kwartier!

Mijn Kwartier is een online zelfhulpprogramma ontwikkeld door artsen en psychologen, dat je dagelijks begeleidt in het verhogen van je levensvreugde en het aanpakken van depressie, angst en stress. Het programma baseert zich op oplossingsgerichte en cognitieve gedragstechnieken om jou te helpen in het herkennen van de stappen die jij persoonlijk nodig hebt om je levensvreugde te verhogen!

Levensvreugde testen? Doe hier de gratis zelftest!

Wil je graag weten of er bepaalde negatieve emoties zijn die je dagelijkse functioneren beïnvloeden? Doe dan hier de gratis zelftest en ontdek hoe wij je kunnen helpen in het verhogen van je levensvreugde!