Angst kan toenemen naarmate je een angststoornis laat aanslepen. Angst ontstaat meestal vanuit een trauma of een ingrijpende negatieve gebeurtenis. De eerste keer dat je dan angst ervaart, is meestal een situatie, die je sterk doet terugdenken aan deze negatieve periode. Je zal je volledig overmand voelen en als het ware als een buitenstaander naar de situatie kijken. Veel mensen moeten bovendien hyperventileren tijdens een angstaanval.

Angstniveau test: hoe ongezond is mijn angst?

Je weet waarschijnlijk al dat deze angst irreëel en ongezond is. Als er sprake is van een stoornis, is je angst nooit gezond. Bovendien is de kans groot dat de angst je leven bepaalt. Je durft bepaalde dingen niet meer doen uit angst. Een angstniveau test kan deze angst voor jou in kaart brengen.

Echter is het niet alleen angst, dat in kaart moet gebracht worden door een angstniveau test. Veel mensen lijden namelijk ook aan angst voor de angst. Dit wil zeggen dat je angst ervaart om angst symptomen te ervaren. Gewoon het denken aan dat je mogelijks een angstaanval kan krijgen, kan deze angst triggeren. Ook deze angst dient dus in kaart gebracht te worden door een angstniveau test. De kans is namelijk groot dat ook deze vorm van angst je leven overheerst.

Angstniveau test: doe de angstniveau test!

Hieronder kan je de gratis angst test van Mijn Kwartier afleggen. Deze test meet zowel angst, als depressie als stress. Waarom? Omdat deze drie erg met elkaar verbonden zijn. Bovendien probeert de test je een algemeen beeld te geven van je dagelijks functioneren.

Na het afleggen van de test krijg je meteen je resultaten. De resultaten worden afgebeeld aan de hand van een wijzer, die ofwel in het groen, oranje, donker oranje of rood staat. Dit is om je angstniveau in kaart te brengen. De angstniveau test zal je dus aangeven in welke mate jouw angst een negatieve invloed heeft op je dagelijks leven. De kans is bovendien groot dat, als je angst hoog is, ook depressiviteit en stress een hogere score heeft.

Ontdek je angstniveau en doe hier de gratis angst test!