De term manische depressie komt steeds vaker voor. Veel mensen kennen de algemene vorm van depressie, maar niet veel mensen weten wat een manische depressie nu precies inhoudt. Een manische depressie is hetzelfde als een gewone depressie, maar met een afwisseling tussen periodes van een overheersend somber gevoel en narcistische trekken.

Ben je gediagnosticeerd met een diagnose manische depressie of wil je er meer over weten, dan kan je hier terecht. We lijsten de manische depressie symptomen op en bieden vormen van behandeling aan. Verder kan je ook de gratis depressie test doen om te ontdekken in welke mate depressie symptomen op jou van toepassing zijn.

Manische depressie symptomen? Wat zijn de symptomen.

Een manische depressie is een depressie met periodes van manie. De depressieve periodes verlopen hetzelfde als een gewone depressie. Je ervaart een overheersend gevoel van somberheid. Je hebt geen blik op de toekomst, doet de hele dag het liefst niets, je piekert veel en hebt slaapproblemen. Verder kan het ook zijn dat de depressie je eetpatroon beïnvloedt en vaak hebben mensen met manische depressie symptomen ook last van een laag libido.

Naast de depressieve periode ervaren mensen met manische depressie symptomen manische periodes. In deze periodes zijn mensen plots overgelukkig. Alles is fantastisch en ze kunnen alles aan. Ze hebben plots een heel sterk zelfbeeld en hoge verwachtingen over zichzelf. In deze periode komt het ook vaak voor dat deze mensen beslissingen maken die hen verder de dieperik in helpt. Zoals bijvoorbeeld het aankopen van een wagen die ze niet kunnen betalen.

Manische depressie symptomen? Mogelijke behandelingen?

Je kan een manische depressie behandelen aan de hand van therapie of medicatie bij een psycholoog of psychiater. Bij manische depressie symptomen is het in veel gevallen aangewezen om medicatie te gebruiken tijdens de behandeling.

Als ondersteuning van deze behandeling kan je het online programma van Mijn Kwartier volgen. Dit programma helpt je dagelijks de goede vooruitgang op peil te houden en eventueel andere factoren verbonden aan de manische depressie symptomen te neutraliseren.

Manische depressie symptomen? Doe de depressie test!

Om je depressieve symptomen te meten en in welke mate ze een invloed hebben op je leven, kan je de gratis depressie test doen!