Onze hedendaagse maatschappij legt op bijna op dat we altijd en overal beschikbaar moeten zijn. Dit wil ook zeggen dat veel mensen voor het slapengaan nog bezig zijn met hun computer of smartphone. Ook het gescheiden houden van werk en privé lijkt des te moeilijker te worden. We evolueren steeds meer naar een flexibele maatschappij, die van ons vraagt ook flexibel te zijn.

Om bovenstaande redenen kan het echter moeilijk zijn in stressvolle situaties het hoofd boven water te houden. Je hebt het gevoel dat de ene na de andere taak zich opdringt, waardoor je lange dagen klopt. Vaak lijdt je slaappatroon maar ook je mentale en zelfs fysieke gezondheid onder dit soort stress. Het is dus nuttig overspannen symptomen zo snel mogelijk in de kiem te smoren.

Overspannen symptomen? Wat zijn overspannen symptomen?

Overspannen symptomen kunnen verschillen van persoon tot persoon en kunnen zich ook op een andere manier uiten. Naarmate de overspannenheid zich meer begint op te dringen, intensifiëren de overspannen symptomen en kunnen ze zelfs eventueel overgaan in andere mentale problemen, zoals depressie of burn-out.

Om je te assisteren bij het tijdig herkennen van overspannen symptomen, sommen we hieronder de belangrijkste overspannen symptomen op:

  • Slapeloosheid: inslaapproblemen en doorslaapproblemen Stress: zweten, hartkloppingen, spierspanning Pijn: hoofdpijn, spierpijn Concentratieproblemen en vergeetachtigheid Geheugenproblemen Gemoedswisselingen: irritatie, somber humeur, wenen

Overspannen symptomen behandelen!

Het is nuttig op zoek te gaan naar professionele ondersteuning als je merkt dat je overspannen symptomen gedurende langere tijd aanhouden of als ze eventueel zelfs verergeren. Mocht je op zoek zijn naar zulke professionele hulp, is het bovendien nuttig hulp te zoeken, die langdurige oplossingen aanbiedt. Wat wilt dit nu zeggen? Vaak komen mentale problemen of overspannen symptomen voort uit je manier van omgaan met stress of moeilijke situaties, ook wel coping style genoemd. Een langdurige oplossing bestaat er dus uit jouw ‘coping style’ verandert, aangezien deze je stress zowel op korte als lange termijn vermindert.

Mijn Kwartier helpt je bij het creëren van gezonde gewoontes wanneer je te maken krijgt met stress, die je zullen helpen ontspannen en mentaal fris te voelen. Door ongezonde gewoontes te vervangen door de door jouw uitgekozen gezonde gewoontes, leer je omgaan met stress en elimineer je toekomstige stressvolle periodes. Op die manier verlaag je bovendien ook jouw psychische kwetsbaarheid.

Test hier je overspannen symptomen!

Wil je graag weten in welke mate overspannen symptomen een invloed hebben op jouw dagelijkse functioneren? Doe dan hier de gratis overspannen test!