Burn-out komt steeds vaker en vaker in het nieuws. Zeker nu iedere werkgever per decreet verplicht is om aan burn-out preventie te doen. Ondanks dat burn-out steeds meer besproken wordt, weet nog niet veel mensen wat burn-out nu precies inhoudt en hoe je het kan herkennen. Als je burn-out kan herkennen, zowel bij jezelf als bij anderen, kan het misschien zijn dat je erger kan voorkomen! Lees daarom dus zeker dit artikel, dat je zal vertellen hoe je burn-out kan herkennen en behandelen.

Aanpak van burn-out symptomen: symptomen en herkenning van burn-out

In het voorstadium van burn-out, wanneer er nog niet echt sprake is van een burn-out, zie je de symptomen van burn-out reeds verschijnen, maar in lichtere vormen. Als je vervolgens gediagnosticeerd wordt met burn-out, zijn de symptomen in tussentijd verergert. Je kan dus burn-out herkennen aan de hand van de symptomen. Als je een burn-out hebt, ben je vaak mentaal op. Je hebt het gevoel dat er niets meer bij kan en dat maak je vaak ook op een snauwende manier dan anders gewoon. Doordat je een ‘overload’ aan taken  ervaart, wordt je sneller kwaad of gefrustreerd als iemand je nog een taak bijgeeft. Ook de taken die je nu al hebt, zullen niet meer op dezelfde manier verlopen als daarvoor. Je zal merken dat je je niet meer goed kan concentreren en vaak ook gestresseerd bent. Dit kan ervoor zorgen dat je dingen vergeet te doen, wat op zijn beurt nog meer voor stress en frustraties zal zorgen. Mensen met een burn-out zijn vaak ook veel triester als ervoor en hebben niet langer het gevoel uitgerust te kunnen zijn.  Als je merkt dat iemand gedurende een lange tijd vaak als een kip zonder kop aan taken begint, of niet meer zo efficiënt als vroeger taken afhandelt, meer snauwt, triester is en er niet meer bij is met zijn/haar gedachten, kan het zijn dat het begin van een burn-out nabij is.

Aanpak van burn-out symptomen: behandeling van burn-out

Mijn Kwartier ontwikkelde een online zelfhulpprogramma dat je helpt bij het aanpakken van je burn-out en het creëren van nieuwe gewoonten zodat burn-out in de toekomst een kleinere kans heeft om terug te komen. Je kan dus zelf je burn-out aanpakken en ervoor zorgen dat je terug kunt genieten van het leven.

Aanpak van burn-out symptomen: doe de burn-outtest!

Wil je weten of er bij jou sprake kan zijn van burn-out of je eventueel al symptomen hebt van een burn-out? Doe dan hier de gratis online burn-outtest!