Heb je reeds een diagnose depressie of ben je op zoek naar een diagnose depressie? Dan kan je hier terecht om je volgende stap reeds te plannen: behandeling depressie. Een behandeling depressie kan je kiezen aan de hand van verschillende ideeën, op basis van je diagnose en door verschillende beroepen te raadplegen.

Dit artikel lijst mogelijke behandelingen van depressie op. Bovendien vind je aan het einde van het artikel de mogelijkheid om een depressie test te doen. Deze depressie test zal je helpen bij het kiezen van een behandeling depressie.

Behandeling depressie? Aan de hand van antidepressiva?

Sommigen raadplegen een psychiater om hen te helpen bij de behandeling van depressie. Een psychiater is de enige hulpverlener die medicatie mag voorschrijven. Deze medicatie zal je helpen de depressie aan te pakken en zo langzaam je lichaam en geest tot rust te brengen. Deze soort van behandeling depressie is optimaal voor diepere depressies of depressies met een genetische oorzaak.

Behandeling depressie? Aan de hand van therapie?

Je kan ook een psycholoog raadplegen om je depressie aan te pakken. Deze vorm van behandeling depressie gaat je geen medicatie voorschrijven, maar eerder zoeken naar de oorsprong van de depressie en wat er verbonden is aan deze depressie. Bijvoorbeeld ,cognitieve gedragstherapie heeft als doel gedachten, die verbonden zijn aan de depressie uit te dagen, om zo de depressie symptomen te doen dalen.

Behandeling depressie? Online zelfhulp?

Online zelftherapie heeft zich effectief bewezen in het behandelen van depressie. Zo bleek uit onderzoek dat het online zelfhulpprogramma van Mijn Kwartier je helpt 40% gelukkiger te worden na één maand. Deze vorm van therapie kan je volgen waar en wanneer je wil. Het is voor sommigen een gemakkelijkere stap naar hulpverlening, omdat het van thuis uit kan en je met niemand vreemd hoeft te praten. Het programma helpt je verder aan de hand van  video’s en vragen, geïnspireerd op therapeutische technieken.

Behandeling depressie? Doe de gratis depressie test!

Wil je weten in welke mate jij symptomen van depressie ervaart? Doe dan hier de gratis online depressie test en ontdek in welke mate jij aan depressie lijdt.