Voel je je de laatste tijd vaak overspannen of heb je het gevoel dat het allemaal even teveel is geweest? Dan is het zoek dat je dit artikel leest. Een overspannen gevoel is namelijk moeilijk weg te krijgen, zonder iets te ondernemen. Uiteraard hangt dit ook af van de mate van het overspannen gevoel dat je ervaart. Dit is niet voor iedereen hetzelfde. In het algemeen is het toch nuttig dat als je je vaker overspannen voelt of vaak last hebt van stress, dat je dit aanpakt. Je zal merken dat je leven rustiger wordt en dat je zelf ook meer controle hebt. Wil je graag weten in welke mate jij je overspannen voelt of je stress ervaart, doe dan zeker onze gratis online stresstest. De link vind je op het einde van dit artikel. In dit artikel zullen we verder beschrijven wat de symptomen zijn van een overspannen gevoel en hoe jij dit kan aanpakken.

Overspannen test? De symptomen van overspannenheid!

Overspannenheid en stress liggen dicht bij elkaar. Vaak wordt het overspannen gevoel gecreëerd door stress. Stress kan dus een oorzaak zijn van een overspannen gevoel, maar een overspannen gevoel kan ook een symptoom zijn dat je stress hebt. Kortom de twee zijn nauw verbonden aan elkaar. Verder zal je vaak merken dat slapen moeilijker gaat dan ervoor. Je piekert vaak in je bed, waardoor je minder snel in slaap geraakt of minder diep slaapt. Dit zal uiteraard ook zijn invloed hebben op je dagdagelijkse activiteiten. Je zal je niet meer zo fit voelen of je zal dingen sneller vergeten en minder aandacht besteden aan bepaalde taken. Soms kan het zijn dat je zo ver met je aandacht verwijderd was, dat je achteraf denkt: 'Heb ik dat nu eigenlijk wel gedaan? Ik kan het me niet meer herinneren.'

Overspannen test? Hoe pak ik een overspannen gevoel aan?

Je kan je overspannen gevoel aanpakken door middel van het online zelfhulpprogramma Mijn Kwartier. Het programma helpt je ontdekken wat jou persoonlijk kan helpen om je overspannen gevoel aan te pakken en meer controle en geluk in je leven te krijgen.

Overspannen test? Doe de stresstest!

Als je wil weten in welke mate stress of een overspannen gevoel een plaats hebben in jouw leven, doe dan hier de gratis online stresstest!