Verslavingen zijn moeilijk om te doorbreken, al gaat het nu over het drinken van cola of het nemen van drugs. Natuurlijk zitten hier nog wel gradaties in, maar toch blijft het moeilijk. Waarom? Ten eerste we maken ons lichaam gewoon aan het krijgen van bepaalde stoffen. Als we die dan plotseling niet meer krijgen, gaat ons lichaam hierop reageren. Bovendien zijn er bepaalde voedingsstoffen die verslavend werken, zoals chocolade.

Ten tweede is het niet gemakkelijk een gewoonte te doorbreken. Mensen zijn nu eenmaal gewoontedieren. We houden er niet van uit onze comfortzone te moeten stappen. Het doorbreken van gewoontes kan zelfs tot angst leiden.

Ten derde hebben verslavingen een bepaald doel. Zo doet alcohol je depressieve gevoelens verdwijnen. Drugs brengt je in een andere staat. Zelfs eten zorgt voor meer dopamine en serotonine in je hersenen, waardoor je je gelukkiger voelt. Verslavingen kunnen je in een andere staat van bewustzijn brengen. Dit gaat echter de oorzaak van je gevoelens van je depressieve, angstige of stressgerelateerde gevoelens niet aanpakken, maar maskeert het enkel!

Pak de oorzaak aan en doorbreek je verslaving!

Professionele hulp zoals Mijn Kwartier kan je helpen in het aanpakken van je verslaving! Hoe? Ten eerste werd Mijn Kwartier ontwikkeld met als doel je te helpen bij het doorbreken van ongewenste gewoontes. Het programma bevat daarom verschillende tips and tricks in hoe je slechte gewoontes kan doorbreken en vervangen door positieve gewoontes. Het programma volgt je bovendien persoonlijk op! Dit wil zeggen dat het je helpt ontdekken aan welke gewoontes je wil werken en je nieuwe gewoontes op jouw maat laat ontdekken.

Ten tweede kan het je helpen bij het elimineren van de oorzaak van de verslaving, zoals bijvoorbeeld angst, depressie of stress. Dankzij de combinatie van verscheidene therapeutische doelen kan je EN je negatieve gewoontes verminderen EN de oorzaak van je verslaving aanpakken EN ontdekken wat jou gelukkig maakt EN dit bereiken!

Wacht niet langer! Ontdek hoe professionele hulp jou kan helpen in het leiden van een gezonder en gelukkiger leven. Doe hier de gratis test!