Als je een diagnose depressie krijgt, is het belangrijk om je depressie zo snel mogelijk aan te pakken. De symptomen van depressie verhogen naarmate je wacht met een behandeling en daarenboven neemt de kans op een volgende depressie toe. Als je een depressie niet behandelt, of laat aanslepen, krijgt je geest met een soort litteken te maken, dat de kans verhoogt om in de toekomst een depressie te ontwikkelen.

Om je te helpen bij je zoektocht naar een manier om depressie aan te pakken, sommen we verschillende mogelijkheden van behandeling op in dit artikel en geven we je de mogelijkheid om je depressie te testen aan het einde van het artikel.

Depressie aanpakken? Hoe pak ik depressie aan?

Depressie aanpakken? Ik ga langs bij een psychiater.

Om een depressie aan te pakken, kan je langs gaan bij een psychiater. Hij heeft de mogelijkheid om je antidepressiva voor te schrijven. Deze medicatie zal je helpen bij depressie aanpakken door je symptomen en gevoel erbij te verminderen. Je zal je misschien een beetje ‘verlamd’ voelen. Dit geeft je lichaam en geest de kans de depressie symptomen te verminderen en zo mee je depressie te verminderen. Deze aanpak werkt het best bij diepe depressies en genetische vormen van depressie.

Depressie aanpakken? Ik ga langs bij een psycholoog.

Depressie aanpakken aan de hand van therapie is een vorm die zeer effectief is. Aan de hand van therapie bij een psycholoog of psychotherapeut kan je jouw depressie symptomen verminderen, door je gedachten uit te dagen en samen met de hulpverlener op zoek te gaan naar de oorzaak van depressie.

Depressie aanpakken? Ik volg een online zelfhulpprogramma

Depressie aanpakken kan ook door middel van een online zelfhulpprogramma. Mijn Kwartier ontwikkelde een online zelfhulpprogramma, dat je helpt in het aanpakken van je depressie aan de hand van therapeutische technieken. Zo kan je iedere dag een kwartier aan jezelf en je depressie werken.

Depressie aanpakken? Doe de online depressie test!

Wil je weten in welke mate jij depressie symptomen ervaart en deze een invloed hebben op je dagelijkse leven? Doe dan hier de gratis online depressie test!