Zoals je misschien al weet, gaat depressie veel verder dan je enkel somber of neerslachtig voelen. De laatste tijd wordt er steeds meer aandacht gegeven aan ‘mentale ziektes’. Het komt meer op het nieuws, er wordt meer aan preventie gedaan. Dit wil spijtig genoeg nog niet zeggen dat iedereen begrip heeft voor iemand met een ‘mentale ziekte’. Bijvoorbeeld als je een depressie hebt of je depressief voelt, krijg je misschien vaak te horen: ‘Het zal wel over gaan’ of ‘Iedereen voelt zich wel eens slecht’.

Als je op zoek bent naar depressie symptomen of een diagnose depressie op het internet, zal je waarschijnlijk veel sites vinden waar je een lijst van depressie symptomen kan vinden. Deze lijsten kunnen je helpen een eerste idee te vormen van in hoeverre een depressie bij jou ontwikkeld kan zijn of welke depressie symptomen jij kan ervaren. Echter blijven deze lijsten voornamelijk aan de oppervlakte en geven ze geen pasklare uitleg of jouw persoonlijke ervaringen nu ook onder een bepaald depressie symptoom vallen of niet.

Migraine als depressie symptoom bij jongeren?

In deze lijsten zal je vinden dat hoofdpijn een aanwijzing kan zijn op depressie. Hoofdpijn is dus wel degelijk een depressie symptoom. Maar is migraine dit ook? Migraine kan een indicatie geven op depressie, vooral bij jongeren. Adolescenten of jongeren zijn namelijk lichamelijk kwetsbaarder dan volwassenen. In de adolescentie verandert er veel, waaronder ook het lichaam. Voornamelijk meisjes in de adolescentie ontwikkelen migraine bij ernstige depressies.

Doordat je constant piekert, gaan je hersenen in een soort overdrive en wordt dat deel van je lichaam ook kwetsbaarder. Je zal na een tijdje hoofdpijn krijgen, omdat je je hersenen voortdurend uitput. Bij jongeren kan zich dit dan ook vertalen in het depressie symptoom migraine.

Migraine als depressie symptoom aanpakken?

Als je migraine veroorzaakt wordt door depressie en dus als depressie symptoom aanzien kan worden, zijn er verschillende mogelijkheden om je migraine aan te pakken. Een daarvan is stress en depressie aanpakken aan de hand van een online zelfhulpprogramma. Het online zelfhulpprogramma Mijn Kwartier specialiseert zich in het aanpakken van stress en depressie symptomen zoals migraine. Doorheen het programma leer je stress te verminderen en meer te doen van wat helpt. Je leert je depressie symptoom evalueren en een oplossing zoeken om je symptomen aan te pakken

Migraine als depressie symptoom? Doe de depressie test!

Als je wil weten of migraine eventueel een depressie symptoom kan zijn en in welke mate dit depressie symptoom een invloed op je leven heeft, vul dan hier onze gratis depressie test in!