Migraine komt in de hedendaagse maatschappij vaak voort. Het heeft verschillende oorzaken, zoals voeding, te weinig slaap, maandelijkse cycli,.... Migraine is dus bij iedereen verschillend. Sommige mensen krijgen migraine als ze bananen of chocolade eten, anders wanneer ze te weinig slapen,.... Is er ook een link tussen stress  en migraine? Ja, deze link zullen we hieronder verder uitleggen.

Krijg ik migraine van stress?

Zoals bovenstaande oorzaken, kan ook stress migraine triggeren. In periodes waar men meer stress heeft, komt het dan vaak voor dat men ook meer migraine heeft. Stress is dus net zoals bovenstaande oorzaken een uitlokkende factor van migraine. Als men stress heeft, worden de systemen, die gepaard gaan met migraine, meer belast, waardoor de kans op migraine verhoogt. Daarom is het nuttig om mensen, die merken dat stress een uitlokkende factor van hun migraine is, een manier te zoeken om deze stress te verminderen.

Krijg ik migraine van een tekort aan slaap?

Ook tekort aan slaap is een uitlokkende factor van migraine. Ons immuunsysteem heeft dan geen of te weinig fysische schoonmaak gekregen, waardoor ons lichaam vermoeid aan de dag begint. Dit geeft bijgevolg een verhoogde kans op migraine. Ook stress hangt hiermee samen. Als je stress ervaart, zal je bijgevolg minder goed slapen. Ofwel slaap je minder lang omdat je niet in slaap geraakt, ofwel slaap je minder diep. Je piekermolen kan namelijk moeilijk stoppen bij stress.Ook dit heeft invloed op migraine. Door een tekort aan slaap, zal je lichaam vatbaarder zijn voor migraine.

Hoe kan Mijn Kwartier mij helpen?

Mijn Kwartier is een online zelfhulpprogramma, dat zich specialiseert in stress, burn-out, depressie en angst. Mijn Kwartier geeft je dagelijks video's en oplossingsgerichte vragen, die je helpen stress te verminderen. Bijkomend krijg je ook oefeningen, zoals antipiekeroefeningen. Als stress daalt, kan je migraine vervolgens mee dalen. Zo kan het aanpakken van psychische problemen helpen je fysiek sterker te maken.

Hoe meet ik mijn stressniveau?

Mijn Kwartier biedt een gratis stresstest aan, waarmee je kan meten in welke mate jij gestrest bent. Na het invullen van de test, krijg je meteen jouw persoonlijke scores!