Als je de diagnose krijgt, is het nuttig om jouw depressie zo snel en effectief mogelijk aan te pakken. De depressie symptomen verhogen namelijk naarmate je wacht met de behandeling tegen depressie. Als gevolg neemt de kans op een volgende depressie toe. Als je een depressie niet adequaat behandelt, of de depressie laat aanslepen, ervaart je geest een soort litteken, dat de kans verhoogt op een volgende depressie.

Behandeling depressie. Om je te helpen bij de zoektocht naar een manier om jouw depressie te behandelen en aan  te pakken, sommen we mogelijke behandelingsvormen tegen depressie op en geven we je de link naar een depressie test op het einde van het artikel. Vergeet dus zeker niet om deze test te doen

Behandeling depressie?  Ik wil langs gaan bij de psychiater.

Een behandeling depressie kan bestaan uit het raadplegen van een psychiater. Hij of zij is gediplomeerd om antidepressiva voor te schrijven, als de enige hulpverlener. Deze medicatie kan je helpen in de behandeling depressie door  de depressie symptomen en je depressief gevoel te verminderen. De medicatie kan je een ‘verlamd’ gevoel. Dit gevoel geeft je lichaam en geest de kans de depressie symptomen te verminderen en zo je depressie aan te pakken. Deze aanpak werkt het best bij diepe depressies en genetische vormen van depressie.

Behandeling depressie? Ik wil langs gaan bij een psycholoog.

Een behandeling van depressie door het gebruik van  therapie is een effectieve vorm van behandeling depressie. Aan de hand van therapie tegen depressie bij een psycholoog kan je de depressie symptomen aanpakken. Je daagt je gedachten uit en gaat samen met de psycholoog of psychotherapeut op zoek naar wat de depressie heeft veroorzaakt.

Behandeling depressie? Ik wil een online zelfhulpprogramma volgen.

Een behandeling depressie kan bestaan door middel van een online zelfhulpprogramma. Mijn Kwartier ontwikkelde een online zelfhulpprogramma, dat je helpt in het aanpakken van je depressie symptomen aan de hand van therapeutische technieken. Zo kan je iedere dag een kwartier aan jezelf en je depressie werken.

Deze variant van hulpverlening heeft zich reeds effectief bewezen bij het behandelen van lichtere depressies en kan als variant werken bij een behandeling bij een psychiater of psycholoog bij diepere vormen van depressie.

Behandeling depressie? Doe de online depressie test!

Wil je weten in welke mate jij depressie symptomen ervaart en deze een invloed hebben op je dagelijkse leven? Doe dan hier de gratis online depressie test!