Depressie lijkt steeds vaker voor te komen. Vaak zijn mensen die eraan lijden ervan overtuigd dat ze zwakker zijn dan anderen of minder bestendig zijn tegen moeilijke momenten dan anderen. Dit is echter niet waar. Depressie heeft niets te maken met zwakte of minder bestendig zijn tegen moeilijke momenten, maar vormgeving aan je leven.

Depressie? Hoe geef jij vorm aan je leven?

Hoe we ons leven vertellen en vorm geven heeft een grote invloed op onze mentale gezondheid. Dagelijks maken we honderden keuzes, die ons leven in een bepaalde richting duwen. Als je vervolgens gevraagd wordt belangrijke momenten uit je leven te beschrijven, zal dit waarschijnlijk voor iedereen anders zijn. Zelfs als deze momenten overlappen. Het kan zelfs zijn dat als je dezelfde persoon deze vraag op verschillende tijdstippen stelt, je telkens een ander antwoord krijgt.

Hoe we onze wereld waarnemen, heeft een grote invloed op onze mentale gezondheid en onze coping mechanismes. Depressie heeft dus te maken met je kijk op een bepaalde situatie en hoe je kiest om te reageren op die situatie. Als je vervolgens in een depressie belandt, wil dit niet zeggen dat je een verkeerde keuze hebt gemaakt, maar dat de reactie die jij gekozen hebt te vertonen, te uitputtend is voor geest en/of lichaam op lange termijn. Op die momenten kan het nuttig zijn je keuzeschema te overlopen en mogelijk een andere reactie te overwegen.

Depressie? Hoe behandel je depressie?

Mijn Kwartier is een online zelfhulpprogramma, dat je dagelijks van thuis uit begeleidt in het aanpakken van depressie symptomen door met jou ongezonde gewoontes te overlopen en te bepalen wat je kan doen om deze ongezonde gewoontes te vervangen met gezonde gewoontes. Schrijf je vandaag nog in en leer wat jij kan doen om een gelukkiger leven te leiden, waarin jij je geest en lichaam op een gezonde manier kunt aansturen!