We kennen het allemaal, die periodes waarin alles lijkt samen te komen. We hollen van hier naar ginder en lijken onze taken maar niet rond te krijgen. Overspannen zijn kan soms in kleine dingen zitten. Net die 5 minuten langer in de file staan, terwijl je de hele dag lang je al hebt moeten haasten. Thuis komen en nog eens een lijst met taken moeten afwerken.

Overspannen zijn kan zijn op veel verschillende manieren uiten. Toch bestaan er verscheidene symptomen, die eigen zijn aan overspannenheid. Hieronder sommen we de belangrijke symptomen van overspannen zijn op en geven we je ideeën omtrent wat je kan doen om deze symptomen te behandelen.

Overspannen? De symptomen!

Zoals hierboven beschreven hebben mensen, die overspannen zijn, vaak het gevoel dat ze van de ene naar de andere kant hollen. Ze hebben vaak geen moment om stil te staan of om even na te denken. Vaak combineren ze verschillende dingen of occupeert één levensgebied heel hun leven. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat als je werkt moet leveren voor 3, je overspannen kan zijn.

Gemoedswisselingen, stress en geheugenproblemen zijn niet raar als je lijdt aan overspannen zijn. Je brein geraakt namelijk in overdrive, wat op zijn beurt ook een invloed heeft op je lichaam. Mocht overspannen zijn gedurende lange tijd aanhouden of zich op intense wijze voordoen, kan overspannen zijn zelfs leiden tot een burn-out.

Overspannen? De behandeling!

Het is dus nuttig overspannen zijn en de symptomen tijdig te herkennen en je te informeren omtrent wat behandelingsmogelijkheden zijn voor overspannen symptomen.

Mijn Kwartier is een online zelfhulpprogramma, dat je dagelijks van thuis uit begeleidt in het behandelen van overspannen symptomen. Ontwikkeld door artsen en psychologen stelt het een wetenschappelijk onderbouwd programma voor dat je dagelijks een kwartier van thuis uit helpt je overspannen symptomen te verminderen!

Overspannen? De test!

Wil je graag weten in welke mate overspannen symptomen jouw leven beïnvloeden? Doe dan hier de gratis test en ontdek wat jij vandaag nog kan doen om je overspannen symptomen aan te pakken!