Vermoeidheid kan zwaar wegen op je dagelijks functioneren. Je moet je maar eens inbeelden dat je niet goed hebt geslapen en dat je dan 8 uur lang moet gaan werken. Beeld je nu in dat dit zich weken of maanden herhaalt. Vermoeidheid kan een grote tol eisen en daardoor een grote invloed hebben op ons leven.

Het is niet abnormaal dat vermoeidheid gepaard gaat met stress, depressie en in sommige gevallen zelfs angst. Het is dus nuttig tijdig je vermoeidheid te herkennen en op zoek te gaan naar een manier om je vermoeidheid aan te pakken.

Symptomen vermoeidheid?

Vermoeidheid op zich kan een symptoom zijn van een onderliggend probleem, zoals bijvoorbeeld stress. Als je vermoeid bent, komt het frequent voor dat je problemen hebt met inslapen en doorslapen. Bovendien komt het vaak voor dat je moeite hebt met dagdagelijkse taken of taken, die ervoor niet veel moeite vroegen. Denk bijvoorbeeld aan jezelf snijden terwijl je aan het koken bent. Vermoeidheid zorgt er eigenlijk voor dat ons algemene niveau van oplettendheid daalt en we langer gaan doen om hetzelfde te verwezenlijken.

Hoe behandel ik vermoeidheid?

Het kan nuttig zijn hulp te zoeken om vermoeidheid aan te pakken. Vermoeidheid kan een probleem op zich zijn of ook een uiting van een dieperliggende oorzaak. Mijn Kwartier helpt je bij het herkennen van symptomen van vermoeidheid en vervolgens deze symptomen proberen elimineren. Mijn Kwartier is een therapeutisch programma, dat je helpt aan de hand van zelfreflectie en technieken, die je draagkracht blootleggen. Op die manier ontdek je hoe jij geschikt bent om symptomen van vermoeidheid aan te pakken.

Bovendien helpt het programma je aan verschillende problemen tegelijkertijd werken. Het programma heeft als objectief je algemene tevredenheid te vergroten en zowel stress, als depressie, als angstproblemen aan te pakken. Deze problemen hangen vaak samen met vermoeidheid in het kader van gevolg en oorzaak.

Vermoeidheid testen?

Test hier je vermoeidheid en eventuele onderliggende oorzaken aan de hand van onze gratis test!