Stress lijkt een grotere invloed te krijgen op ons dagelijks leven. Zo worden er steeds meer ziektes bekend, die veroorzaakt kunnen worden door stress. Burn-out is zo'n mentale ziekte, die veroorzaakt wordt door een teveel aan stress. Verder kan stress ook een invloed hebben op fysische ziektes zoals migraine. Stress staat bekend als risicofactor van migraine.

Een gratis stress test kan je dus helpen in het ontdekken in welke mate stress een invloed heeft op jouw leven. Uit vorige paragraaf blijkt namelijk dat het nuttig is een gezonde balans te behouden, zowel lichamelijk als mentaal. Dit is natuurlijk niet altijd even gemakkelijk.

Gratis stress test: de symptomen van stress?

Het is dus nuttig te weten wanneer je teveel stress ervaart. Het kan je helpen om erger te voorkomen. Om je hierbij te helpen, sommen we hieronder alarmsignalen van stress op. Deze signalen worden tevens getest door onze gratis stress test.

  • Onrust gevoel
  • Psychische spanning
  • Spanning van spieren
  • Prikkelbaarheid
  • Emotioneel zijn
  • Je leeg voelen
  • Zenuwachtigheid

Bovenstaande symptomen kunnen in verschillende gradaties voorkomen. Zowel het voorkomen van de symptomen als de ernst kunnen indiceren of je stress schadelijk is of niet. Zulke dingen kan je ontdekken aan de hand van een gratis stress test.

Gratis stress test: de voordelen?

Zoals reeds omschreven is het dus nuttig stress op tijd te herkennen. Stress kan namelijk de oorzaak zijn van zowel psychische als lichamelijke ziektes. Daarenboven kan stress diepgaandere problemen met zich mee brengen. Depressie en angst zijn enkele voorbeelden hiervan. Je kan je dus na een tijdje depressief beginnen voelen door de mate van stress, die je ervaart.

Op bovenstaande reden is het dus nuttig een gratis stress test af te leggen, die je een algemeen beeld geeft. Onze gratis stress test kan dit voor jou doen! Bovendien ontwikkelde Mijn Kwartier een online zelfhulpprogramma, dat gebruikt maakt van deze gratis stress test om jou vooruitgang te meten. Het programma begeleidt je dagelijks van thuis uit in het bereiken van jouw doel. Wil je minder stress ervaren, of uit een depressie geraken? Dan kan je bij ons terecht!