Mijn Kwartier is een online zelfhulpprogramma, ontwikkeld door artsen en therapeuten, dat zich baseert op oplossingsgerichte en gedragsgerichte therapeutische technieken om jou te helpen je doelen te bereiken. Deze doelen kunnen gaan van zelfontplooiing tot het aanpakken van depressie tot faalangst.

Dankzij de wetenschappelijke basis van het programma, biedt het een antwoord op een variëteit van psychologische kwalen, problemen of zelfs chronische problematieken. Mijn Kwartier begeleidt je dagelijks een kwartier op het door jouw gekozen tijdstip waar je wilt. Je kan dus psychologische begeleiding van thuis uit volgen op het tijdstip dat jou het beste uitkomt!

Om je meer uitleg te geven over het programma, vermelden wij hieronder enkele punten, die de rode draad vormen doorheen het hele programma. Bovendien in de informatie in dit artikel gebaseerd op feedback van vorige deelnemers aan het programma.

Laagdrempelig programma

Het programma kan van thuis uit gevolgd worden. Je hoeft dus niet eerst je ergens gaan inschrijven, een psycholoog te contacteren,... Je kan het programma anoniem volgen en er meteen aan beginnen. Voor velen vormt de stap zetten naar een hulpverlener een moeilijke keuze. Het klikken op een knop kan deze keuze/stap vergemakkelijken. Vaak wachten mensen te lang met hulp te zoeken, waardoor ze bovendien langer hulpbehoevend zijn. Des te langer je wacht, des te langer je nodig hebt het probleem aan te pakken

Handig van thuis uit zonder ziekenhuis.

Het heeft mijn heel veel geholpen . De stap naar een psycholoog was te groot, en ik wilde graag uit zelfreflectie zien wat er gaande was. De kleine dagdagelijkse aandachtspunten helpen. Ik ben zelf verbaasd hoe in 3 weken uit mijn emotionele punt ben gekropen.

Het programma heeft als doel jou persoonlijk te begeleiden in het onderwerp waar jij aan wilt werken. De principes worden gemakkelijk en duidelijk uitgelegd, zodat jij des te sneller hiermee aan de slag kan gaan!

Het is in eenvoudige taal gebracht zonder al te veel medische termen.

Een programma speciaal voor jou!

Mijn Kwartier is geen standaardprogramma, dat iedereen die zich inschrijft kan volgen. Het programma past zich aan aan jouw vragen en onderwerpen waar je graag aan wil werken. Bovendien onthoudt het je antwoorden, zodat je telkens kan verder bouwen op de vorige dag. Mijn Kwartier heeft als doel je te begeleiden in je persoonlijke vragen op de door jouw uitgekozen tijdstippen.

Het is heel duidelijk. De filmpjes zijn goed, goede uitleg. Geen heel lang programma en je kan je eigen onderwerpen kiezen.

Een kwartier per dag!

Dagelijkse ondersteuning, dagelijks met jezelf bezig zijn, bewust worden van jezelf.

Je hebt de mogelijkheid Mijn kwartier dagelijks te volgen, zodat je ook dagelijks aan jezelf en je onderwerp kan werken. Het is slechts een kwartier per dag, wat bovendien te combineren van met werken. Dit is evenals mogelijk voor mensen met concentratieproblemen zoals bij burn-out. Doordat je het programma dagelijks volgt, wordt het als het ware een deel van je dagelijkse structuur, wat je kan helpen in het aanpakken van je probleem maar bovendien ook kan sterken in toekomstige stressvolle situaties.

Het is zeer gevarieerd, maar enkele belangrijke punten komen dagelijks weer aan de orde. Verder is een kwartier zelfreflectie heel goed te doen, vooral als je ook aan het werk bent hele dagen.

Combinatie theorie en oefeningen, bruikbare tips en vooral de dagelijkse opvolging.

Je krijgt dus gedurende een kwartier per dag filmpjes, vragen, huiswerk,... waardoor je dagelijks aan zelfreflectie kan doen. Door de keuze van een kwartier per dag leef je bewuster van jezelf en je omgeving, wat bijdraagt tot een evenwichtiger leven!

Het is prettig om te doen, op het tijdstip dat je uitkomt. Het duurt per dag niet te lang, dus het is goed vol te houden.

Het is een makkelijk programma dat goed in te passen is in je dagelijkse routine, met positieve resultaten!

Goedkopere bijdrage dan meeste hulpverleners

Om een maand lang het programma Mijn Kwartier te mogen volgen, betaal je 77€. Dit is goedkoper dan wat je bij meeste hulpverleners betaald.

Het online zelfhulpprogramma Mijn Kwartier

Mijn Kwartier is dus een online zelfhulpprogramma, dat je dagelijks ondersteund bij een reeks van problematieken. Het volgen van Mijn Kwartier heeft als doel:

  1. Het aanpakken van het huidige probleem: zowel de symptomen als de gevolgen, zodat je de vicieuze cirkel kan doorbreken.
  2. Je wapenen tegen toekomstige stressvolle situaties, waar het probleem eventueel weer de kop kan opsteken.
  3. Je kwetsbaarheid verlagen, zodat in de toekomst je minder kwetsbaar bent voor psychische problematieken.

Doe de gratis zelftest!

Wil je graag testen in welke mate jij symptomen van depressie, stress of angst ervaart? Doe dan hier de gratis zelftest van Mijn kwartier.