Terreur en angst voor terreur lijken een erg prominent onderwerp. Het lijkt alsof steeds meer mensen angst hebben om zich op openbare plaatsen te begeven. Deze angst kan bovendien angst, die reeds aanwezig was, erger maken. Zo is het mogelijk dat de aanslagen van afgelopen weken angstproblematieken hebben uitgelokt en geïntensifieerd.

Wat kan je nu doen aan deze angstsymptomen? Zijn ze gegrond? Moeten we echt angst hebben om ons op straat te begeven.

Is mijn angst voor terreur gegrond?

Dit is allereerst een nuttige vraag om jezelf te stellen. Het kan logisch lijken dat de aanslagen van afgelopen weken meer kans geven om zelf het slachtoffer te zijn van een aanslag. Desondanks deze treurige voorvallen, is de kans echter zeer klein dat je zelf het slachtoffer wordt van een aanslag. Het is natuurlijk nuttig geen overbodige uitstapjes te maken als de overheid aanraadt zich niet buiten te begeven. Maar, als er volgens de bevoegde autoriteiten geen extra gevaar bestaat, kan het schadelijk zijn zich dagelijks zorgen te maken. Het is dus nuttig de raad van bovengenoemde autoriteiten op te volgen, maar angst je leven niet te laten bepalen.

Dit is natuurlijk heel gemakkelijk gezegd. Het is niet abnormaal bepaalde angstproblemen of symptomen van angst te ervaren ten gevolge van de situaties, die zich in de afgelopen maand hebben voorgedaan. Het is echter wel nuttig deze symptomen zo snel mogelijk in de kiem te smoren als ze een onaangename invloed hebben op je dagelijks leven. Angstsymptomen en angst voor terreur kan namelijk een erg vergaande invloed hebben op je dagelijks functioneren. Deze angst voor terreur kan op zijn beurt paniekaanvallen en zelfs depressie met zich mee brengen.

Angst voor terreur: hoe smoor ik mijn angst in de kiem?

Mijn Kwartier biedt een online ondersteuning aan diegene die voelen dat ze last hebben van angst voor terreur. Heb je het gevoel dat je onaangename symptomen van angst begint te ervaren? Hebben deze symptomen een negatieve invloed op je leven? Dan kan Mijn Kwartier je helpen deze angst voor terreur symptomen aan te pakken.

Het programma maakt gebruik van therapeutische technieken uit verschillende therapeutische stromingen om vervolgens mensen een zo volledig mogelijke ondersteuning tegen mentale problemen aan te bieden.

Test je angst gratis!

Wil je weten of jij last hebt van angst voor terreur? Doe dan hier de gratis angst test!