Als je lijdt aan depressie is het niet gemakkelijk de eerste stap te zetten naar behandeling. Motivatie bij behandeling kan dus ver zoek zijn. Vaak denken mensen met depressie dat ze het niet waard zijn om een behandeling te krijgen of dat het toch niets uithaalt.

Als je lijdt aan depressie, kunnen de symptomen al zo lang aan de gang zijn dat ze een soort gewoonte zijn geworden. Mocht het zijn dat je motivatie bij behandeling probeert te stimuleren bij iemand in je omgeving, weet dat dit een moeilijke opgave kan zijn. Het is nuttig als motivatie bij behandeling uit jezelf komt. Andere mensen motiveren om iets aan hun symptomen te doen kan heel lastig zijn.

Ben je zelf op zoek naar motivatie bij behandeling? Lijdt je aan depressie of een andere mentale ziekte? Dan is het nuttig volgende tips in achting te nemen. Deze tips kunnen namelijk je motivatie bij behandeling stimuleren.

Motivatie bij behandeling: de oplossing ligt bij jezelf!

Het is misschien niet gemakkelijk om te horen, maar je kan zelf je depressie symptomen en motivatie bij behandeling aanpakken. Jij bent namelijk nog altijd verantwoordelijk voor je eigen gedragingen, waar depressie symptomen ook bij horen. Vaak hebben mensen met depressie een opeenvolging van moeilijke situaties doorgemaakt. Ondanks deze situaties kies je zelf hoe je hier mee omgaat. Dit is goed nieuws, want dit wil zeggen dat jij je gewoontes kan veranderen. Zo kan je piekeren vervangen door een betere manier om met stress om te gaan. Dit is één van de vele voorbeelden hoe jij symptomen zelf kan aanpakken en motivatie bij behandeling kan stimuleren.

Motivatie bij behandeling: begin laagdrempelig!

Het kan zijn dat de stap naar een hulpverlening te groot is voor jou. Er bestaan veel vooroordelen over 'naar een psycholoog gaan', dus vind je het moeilijk deze stap te zetten. Wat je motivatie bij behandeling kan verhogen is door te beginnen met een laagdrempelige vorm van hulpverlening. Zo zijn er bijvoorbeeld centra, waar je geen afspraak moet maken. Je kan tevens beginnen met een online zelfhulpprogramma, dat je begeleidt van thuis uit.

Dankzij nieuwe technologieën is het nu ook mogelijk om een behandeling online te volgen.

Wil je graag weten of deze behandeling iets voor jou is? Dan kan je altijd op deze site meer lezen over de wetenschappelijke visie van Mijn kwartier. Tevens kan je de gratis depressie test afleggen, die je jouw depressie symptomen helpt in kaart te brengen.