Als je lijdt aan een depressie, is het nuttig op zoek te gaan naar een behandeling depressie. Veel mensen stellen dit lang uit of hebben het idee dat een behandeling depressie toch geen nut heeft. Er bestaan echter veel verschillende vormen van behandeling, dat er misschien vormen zijn, die jou meer aanspreken.

Depressie verdwijnt niet van de ene dag op de andere. Het is net zoals een lichamelijke ziekte: je zal iets moeten doen om er vanaf te geraken. Het gebeurt niet dat iemand wakker wordt en plots van zijn depressie vanaf is. Dit wil echter niet zeggen dat je meteen naar een psychiater moet gaan of opgenomen dient te worden. Er bestaan namelijk verschillende niveau’s van depressie, die ook een andere behandeling depressie met zich mee brengen. Behandeling depressie: vrienden en familie

Vaak kan het helpen om te praten met vrienden en familie. Zij zijn namelijk diegene die het dichts bij jou staan en kunnen ondersteuning bieden in een behandeling depressie. Bovendien bestaan er verschillende soorten behandeling depressie, die ook ruimte laten om iemand te kiezen, die je kan ondersteunen tijdens een behandeling depressie. Dit is bijvoorbeeld ook het geval bij het online zelfhulpprogramma Mijn Kwartier.

Behandeling depressie: hulp inroepen van een hulpverlener.

Er zijn verschillende soorten hulpverleners, die je kunnen helpen bij een behandeling depressie: therapeut, psychiater, psycholoog,… Je kan hierover bijvoorbeeld praten met je dokter, om samen uit te zoeken welke soort hulpverlener het best bij jou past. Behandeling depressie: online zelfhulpprogramma

Mijn Kwartier ontwikkelde samen met artsen en psychologen het online zelfhulpprogramma Mijn Kwartier, dat je dagelijks ondersteunt in het werken aan je depressie. Het programma is gebaseerd op therapeutische technieken, om zo een professionele en wetenschappelijke ondersteuning aan te bieden.

Wil je graag testen of er bij jou sprake kan zijn van een depressie? Wil je graag je depressieniveau testen? Doe dan hier de gratis depressie test!