We willen het allemaal wel, onze levensvreugde vergroten. Maar hoe doen we dat nu precies? Wat kan je exact doen om ervoor te zorgen je gelukkiger te voelen in je vel, je omgeving, in je leven in het algemeen? Hieronder volgen een aantal basic tips, die kunnen helpen bij het vergroten van je levensvreugde.

Tips 1: Wees blij met wat je reeds hebt.

Het klikt een beetje vanzelfsprekend, maar vaak zijn we steeds op zoek naar meer zodat we soms hetgeen wat we reeds hebben uit het oog verliezen. Daarnaast kan je ook ongelukkig zijn met wat je reeds hebt, maar dit vormt echter vaak de basis voor wat je later nog kan toevoegen aan geluk. Bovendien heeft geluk vaak te maken met een manier van denken en niet zozeer met een manier van hebben. Denk eraan: 'Wie het kleine niet eert, is het grote niet waard'.

Tip 2: Denk na over persoonlijke doelen.

Vaak mengen mensen geluk met wat van hen verwacht wordt of wat ze geacht worden te bereiken. Soms kan zich hier inderdaad een overlap bevinden tussen wat jou gelukkig maakt en wat 'verwacht' wordt, in vele gevallen kan dit echter verschillen. Het is dus nuttig na te denken over wat jou gelukkig kan maken en wat jij graag doet. Is het een nieuwe hobby aangaan of een wereldreis maken? Probeer voor jezelf na te denken, vertrekkend vanuit hoe jij jezelf kent.

Tip 3: Plan haalbare doelen.

Een wereldreis plannen is een leuk idee, maar als je geen geld hebt valt je hele plan mogelijk in duigen. Het is dus nuttig na te denken over kleine haalbare doelen en zo op te bouwen naar grote doelen, die je graag zou halen of vervullen. Dit kunnen simpele dingen zijn zoals bijvoorbeeld een wandeling maken of eens naar dat restaurant gaan waar iedereen het zo vaak over heeft.

Levensvreugde? Hoe bereik je je doelen?

De voorgaande tips kunnen je reeds op pad zetten, maar in vele gevallen is het gemakkelijker gezegd dan gedaan. Mensen zijn gewoontedieren en het kan dus moeilijk zijn om bepaalde gewoontes te doorbreken.

Mijn Kwartier biedt daarom een dagelijkse ondersteuning in de vorm van een therapeutisch online zelfhulpprogramma aan, dat je dagelijks begeleidt in het benoemen en realiseren van 'gezonde gewoontes', die kunnen bijdragen aan het vergrootten van je levensgeluk. Gecreëerd door artsen en psychologen helpt het programma je ongezonde gewoontes te verminderen en te vervangen door gezonde gewoontes.

Levensvreugde? Doe de test!

Wil je graag weten in welke mate jij dagelijks geconfronteerd wordt met gevoelens van stress, angst of depressie? Doe dan hier de gratis depressie test en ontdek hoe jij je levensvreugde kan vergroten!