Nu de winter gearriveerd is, lijkt het alsof je steeds meer behoefte hebt aan slaap en je je tegelijkertijd ook meer moe voelt. Vaak is het nog donker als je naar het werk vertrekt en is het alweer donker als je weer naar huis vertrekt. Dit geeft indirect een signaal aan ons brein dat het al laat is en dat we misschien niet al te lang dienen af te wachten eer in bed te kruipen. Toch is het nog maar slechts 17u en veel te vroeg om al te gaan slapen.

Nu de winter er is, kan het zijn dat ons bioritme wat verstoort geraakt. Ons bioritme geeft ons aan wanneer we 'dienen' wakker te zijn en wanneer het best is te slapen. Als de dagen echter korter en korter worden, kan het zijn dat ook jij je vermoeider gaat voelen.

Vermoeidheid symptomen? Hoe identificeer je vermoeidheid?

Iedereen kan wel eens een mindere periode hebben. Chronische vermoeidheid en een minder periode hebben zijn echter geheel verschillende concepten. We spreken van chronische vermoeidheid als gedurende een langere periode op meerdere vlakken vermoeidheid symptomen zich voordoen, wat ervoor zal zorgen dat het moeilijk is normaal te blijven functioneren.

Vermoeidheid symptomen kunnen verscheidene dingen betekenen. Ten eerste is er het overheersende vermoeide gevoel. Gelinkt aan dit gevoel hebben mensen met vermoeidheid vaak last van slaapproblemen: het is moeilijker om in te slapen of om door te slapen, wat ervoor kan zorgen dat je niet de fysieke en psychische herstelling krijgt die je nodig hebt. Daarnaast ondervindt ons humeur ook vaak een effect van vermoeidheid symptomen. Zo kan het zijn dat je je vaker somber voelt of dat je humeur frequent gaat fluctueren. Bovendien is het vaak moeilijk je lange tijd te concentreren en misschien zelfs na een tijd frequent beroep te doen op je geheugen.

Vermoeidheid symptomen? Hoe pak je ze aan?

Er bestaan verschillende methodes en oefeningen om vermoeidheid symptomen tegen te gaan en geleidelijk aan te verminderen. Mijn Kwartier is een online zelfhulpprogramma, dat je dagelijks begeleidt in het aanpakken van vermoeidheid symptomen aan de hand van cognitieve gedragstechnieken en oplossingsgerichte therapeutische technieken. Leer vandaag nog je vermoeidheid symptomen effectief en op lange termijn aan te pakken en schrijf je in!

Vermoeidheid symptomen? Doe de test!

Vermoeidheid kan ernstige gevolgen met zich mee brengen en ons dagelijkse functioneren verstoren. Wil jij graag weten of je eventueel lijdt aan deze gevolgen? Doe dan hier de gratis test!