Heb je het gevoel dat je de laatste tijd erg vermoeid bent en maar geen rust kan vinden? Denk je dat je een burn-out hebt? Burn-out is een ziekte die steeds meer en meer lijkt voor te komen. Ondanks dat het veel in de media komt, weten veel mensen nog steeds niet wat het inhoudt of wordt er soms nog niet veel begrip getoond voor mensen in een burn-out. Deze krijgen nog als snel de stempel dat ze zwak zijn of het kan zelfs zijn dat mensen je anders gaan bekijken als je zegt dat je een burn-out hebt gehad. Deze vooroordelen over burn-out zijn niet correct. Het is niet omdat je zwak bent dat je een burn-out kan krijgen. Als je een burn-out hebt wil dit vaak zeggen dat je moeite had met het afstemmen van jouw capaciteiten en manier van omgaan op de situatie. Hiermee willen we niet de fout bij mensen leggen die een burn-out hebben of hebben gehad. Hiermee willen we enkel duiden op het feit dat je waarschijnlijk niet veel kan veranderen aan het feit dat je extra werk hebt gekregen, maar wel aan de manier hoe je hiermee omgaat. Je zal zien, dat als je probeert aan te pakken aan wat jij kan veranderen aan een situatie, de kans op burn-out kleiner wordt. Maar hoe wordt burn-out nu precies behandeld?  Wat gebeurt er in zo’n behandeling?

Behandeling van burn-out?

De essentie van een burn-out behandeling is het beter afstemmen van jouw capaciteiten op de situatie. Hiermee bedoelen we niet dat je nieuwe capaciteiten moet aanleren, maar beter dient te leren werken met wat je nu al hebt, om in de toekomst te voorkomen dat jouw draagkracht niet voldoende is. Draagkracht is de positieve energie in je leven, die ervoor zorgt dat je geen ziektes krijgt en die ervoor zorgt dat je tevreden en gelukkig bent.

Mijn Kwartier ontwikkelde een online zelfhulpprogramma dat je begeleidt in het ontdekken van deze capaciteiten en je helpt ontdekken hoe je deze kan inzetten bij je strijd tegen burn-out, opdat je burn-out nu verdwijnt en de kans verkleint dat je in de toekomst nog een burn-out kan krijgen.

Behandeling van burn-out? Burn-outtest!

Wil je weten in welke mate symptmen van burn-out bij jou aanwezig zijn of in welke mate jij reeds op weg bent om een burn-out te ontwikkelen? Doe dan hier de gratis burn-outtest!