Veel mensen die lijden aan burn-out hebben het vaak moeilijk om toe te geven dat het nuttig is iets te veranderen in het dagelijks functioneren om zo gezonder te leven. Mensen met een burn-out verkiezen namelijk vaak om een bepaald tempo van presteren aan te houden, zelfs als ze thuis zijn wegens een burn-out. Ze vinden het moeilijk de knop om te zetten en willen toch graag even de mail checken of bepaalde taken in huis te verrichten.

Daarnaast komt het (te) vaak voor dat mensen met een burn-out terug keren naar het werk en hervallen. Hoe komt dit? Een van de meest gekende verklaring is het gedragspatroon van deze mesnen. Mensen met burn-out hebben namelijk vaak een manier van functioneren die erg uitputtend is voor geest en lichaam. Als je dus denkt dat burn-out enkel een effect heeft op  op ons mentaal welzijn, dan ben je verkeerd.

Symptomen en gevolgen van burn-out!

Burn-out kan namelijk leiden tot een waaier van symptomen en gevolgen. Zo kan je tijdens een burn-out last hebben van aandachtsproblemen, maar ook van slaapproblemen en stress. Mensen met burn-out hebben vaak last in slaap te geraken of slapen moeilijk door. Daarnaast kan langdurige stress gelinkt aan burn-out pijn en zelfs een verschil in lichamelijk functioneren teweeg brengen. Zo hangt burn-out en stress samen met hoofdpijn, diarree en wordt zelfs gelinkt met onregelmatigheden in onze bloedsomloop.

Symptomen en gevolgen van burn-out? De behandeling!

Als je lijdt aan burn-out is het dus nuttig na te gaan wat jou persoonlijk overlaadt en dus een druk zet op je lichaam en geest. Op die manier kan je negatieve alsook positieve invloeden identificeren, wat je kan helpen burn-out symptomen en gevolgen aan te pakken.

Mijn Kwartier is een online zelfhulpprogramma dat je dagelijks van thuis uit begeleidt in het aanpakken van burn-out symptomen. Het programma geeft je meer info over burn-out en helpt je bij het identificeren van gezonde interventies om zo negatieve invloeden te verminderen. Dit kan er voor zorgen dat burn-out symptomen verminderen en de kans op herval kleiner wordt. Schrijf je dus vandaag nog in en ontdek wat jij kan doen om op een effectieve manier te vechten tegen ongeweste symptomen en gevolgen van burn-out!