Nu de dagen langer en langer worden, gaan mensen vaak later slapen en staan ze vroeger op. De aanpassing van de seizoenen kan zo dus ook een verandering in gewoontes teweeg brengen. Bijvoorbeeld, bij de overschakeling naar de winter hebben veel mensen de tendens meer te slapen, omdat ze zich vermoeid voelen. Bij de overgang naar de zomer hebben velen dan weer bakken met energie, wat ervoor zorgt dat mensen gemiddeld korter slapen als tijdens andere seizoenen.

Ondanks dit een normale gang van zaken is, is het nuttig op te letten toch voldoende slaap te krijgen. Aangezien mensen later gaan slapen, wil dit ook zeggen dat veel mensen gedurende de dag actiever zijn. Tijdens stressvolle periodes kan dit echter leiden tot vermoeidheid.

Vermoeidheid? De symptomen!

Een slaaproutine kan mogelijks helpen om symptomen van vermoeidheid weg te nemen. Vermoeidheid is namelijk frequent het gevolg van een probleem bij inslapen of zelfs bij doorslapen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je minder slaapt, maar dat je ook moeilijker in diepe slaap geraakt. Dit kan gevolgen hebben op hoe verfrist je je voelt als je opstaat.

Veel mensen met vermoeidheid klagen dat ze zich nog steeds vermoeid voelen als ze opstaan. Dit kan gedurende de dag prestatie en zelfs humeur erg beïnvloeden. Zo hebben mensen die vermoeid zijn vaak meer tijd nodig om een bepaalde taak af te ronden en zijn ze vaak triester.

Vermoeidheid? De behandeling!

Mocht je vermoeidheid gedurende lange tijd aanhouden en merk je een significant effect op je dagelijks leven, is het nuttig professionele hulp te zoeken om weer een gezond slaappatroon te installeren, waardoor je verkwikt opstaat. Mijn Kwartier is een online zelfhulpprogramma dat je aan de hand van therapeutische technieken helpt ontdekken hoe jij een gezonder leven kan leiden.

Vermoeidheid? Doe de test!

Wil je graag weten in welke mate vermoeidheid en andere symptomen je dagelijks functioneren remmen? Doe dan hier de gratis test!