Wat is vermoeidheid? Hoe komt vermoeidheid tot stand? Waarom lijdt je aan vermoeidheid?

Vermoeidheid lijkt ons allemaal op een gegeven moment te overkomen. Het sluipt in ons leven en kan vaak lang aanhouden vooraleer het weer afneemt. Tijdens een vermoeide periode merk je wel dat je anders bent dan anders, maar wat is er nu exact anders aan je persoon, humeur, functioneren? Vaak is het moeilijk je vinger te leggen op deze veranderingen?

Stap 1: vermoeidheid test! Test je vermoeidheid!

Een eerste nuttige stap naar het begrijpen van je vermoeidheid is het testen van je vermoeidheid. Een vermoeidheid test kan je namelijk zeggen in welke mate deze vermoeidheid je functioneren, maar zelfs ook je humeur beïnvloedt. Dankzij deze vermoeidheid test krijg je dus een beter overzicht over wat er met jou aan de hand is en hoe dit jou beïnvloedt.

Wil je graag een vermoeidheid test afleggen? Dan kan je bij ons gratis terecht! Leg vandaag nog de gratis vermoeidheid test af en ontdek hoe vermoeidheid jouw leven beïnvloedt. De test duurt een 5-tal minuten en vertelt je meteen na afloop je resultaten. Bovendien krijg je uitleg omtrent je resultaten van Dr. Paul Koeck.

Stap 2: vermoeidheid test! Kies de gepaste behandeling tegen je vermoeidheid!

Nu je dankzij de vermoeidheid test weet in welke mate je lijdt aan een vermoeidheid, is een volgende nuttige stap het kiezen van een gepaste behandeling. Is je vermoeidheid in het beginstadium? Dan is de kans al groter dat ze na een tijdje zal weggaan. Echter is het nuttig enkele gewoontes aan te passen. Waarom? Het feit dat je lijdt aan vermoeidheid wil zeggen dat er een aantal factoren zijn in je leven, die tot deze vermoeidheid geleid hebben. Bovendien wil dit zeggen dat je met een bepaalde manier met deze factoren bent omgegaan, die vermoeidheid in de hand hebben gewerkt/onderhouden. Om vermoeidheid in de toekomst tegen te gaan, kan het dus nuttig zijn meer te leren over vermoeidheid en hoe je in jouw persoonlijk leven aan vermoeidheidspreventie kan doen.

Is je vermoeidheid al verder gevorderd? Dan is het zeker nuttig op zoek te gaan naar een ondersteuning, die je begeleidt in het aanpakken van je vermoeidheid en tevens met jou werkt aan vermoeidheidspreventie in de toekomst.

Mijn kwartier is een online zelfhulpprogramma, dat je dagelijks van thuis uit begeleidt in het verminderen van vermoeidheid en het aanpakken van vermoeidheidssymptomen. Bovendien geeft het programma je meer inzicht in jouw capaciteiten en hoe jij deze kan gebruiken in het bereiken van jouw doelen en geluk!

Uit recent onderzoek blijkt dat deelnemers van Mijn kwartier na drie weken gemiddeld 70% minder stress, een grote boosdoener voor vermoeidheid, ervaren.

Stress-reduction-3-weeks-NL-15Minutes4Me