Net zoals bij andere problematieken, is het zinvol om na een eetstoornis voor jezelf te blijven zorgen. Je hebt reeds vele male getuigd van je sterkte. Desondanks is het vaak opletten en bij jezelf tijdig signalen herkennen. Zo hangt bijvoorbeeld het hebben van een eetstoornis samen met een verhoogde kans op het ervaren van andere problematieken. Door voor jezelf een gezonde omgeving te creëren, kan je ook inspelen op deze andere problemen.

Eetstoornis: hoe zet ik mijn vooruitgang voort?

Veel mensen worden begeleid omwille van een eetstoornis in een ziekenhuis. Het kan ook dat je slechts ambulante hulp hebt nodig gehad. Kortom er bestaat een resem aan mogelijke behandelingen, die je geholpen kunnen hebben toen je een eetstoornis ervoer.

Stress kan helaas een negatieve invloed hebben op je vooruitgang. Het is namelijk niet altijd gemakkelijk een behandeling te beëindiging of plots in een andere omgeving terecht te komen.

Mocht dit bij jou het geval zijn, is het nuttig bepaalde symptomen in het oog te houden. Bepaalde gedachten, die aan de oorzaak kunnen liggen van een eetstoornis, kunnen namelijk verergeren naarmate stress toeneemt.

Je bent het waard!

Mocht je moeite ervaren met stress of eventueel de beëindiging van een behandeling: wacht dan niet te lang! Je kan hier ten eerste de gratis stress test afleggen, die je kan vertellen of je stressniveau gezond is of niet. Daarnaast kan je je inschrijven voor ons online programma, dat je dagelijks begeleidt!

Het is dus nuttig bepaalde symptomen tijdig te herkennen. Naarmate je langer wacht, zullen ze namelijk meer tijd vragen om te behandelen of aan te pakken. Daarnaast is het ook nuttig je niet enkel te beperken tot symptomen van een eetstoornis in het oog te houden, je kan bovendien nagaan of je eventueel last hebt van andere overgangssymptomen. Ook hier kan de gratis stress test je helpen. De test heeft als doel zowel stress als depressie en angst te meten.