Heb je een diagnose depressie of ben je nog op zoek naar depressie symptomen? Dan kan je hier terecht om je volgende stap te plannen: depressie behandelen. Depressie behandelen kan je doen aan de hand van verschillende technieken en door verschillende mensen te raadplegen.

Dit artikel lijst de mogelijke behandelingsvormen van depressie op en geeft je aan het einde van het artikel de mogelijkheid om een depressie test te doen. Deze test zal je helpen in een behandeling te kiezen voor je depressie.

Depressie behandelen? Aan de hand van antidepressiva?

Sommige mensen raadplegen een psychiater om hen te helpen bij depressie behandelen. Een psychiater is de enige persoon die medicatie mag voorschrijven. Deze medicatie zal je helpen de depressie symptomen aan te pakken en zo langzaam je geest en lichaam weer tot rust te brengen. Deze soort van depressie behandelen is optimaal voor zwaardere depressies of depressies met een genetische oorzaak.

Depressie behandelen? Aan de hand van therapie?

Je kan naast een psychiater ook een psycholoog raadplegen om je depressie te behandelen. Deze vorm van depressie behandelen gaat eerder zoeken naar waar de depressie zijn oorsprong heeft en wat er verbonden is aan de depressie. Cognitieve gedragstherapie bijvoorbeeld heeft het doel om de gedachten, die verbonden zijn aan de depressie uit te dagen, om zo beetje bij beetje de depressie symptomen te doen dalen.

Depressie behandelen? Online zelfhulp?

Online zelftherapie heeft zich reeds effectief bewezen in het depressie behandelen. Zo bleek uit onderzoek dat het online zelfhulpprogramma van Mijn Kwartier je helpt 40% gelukkiger te worden na één maand. Deze vorm van therapie kan je volgen waar en wanneer je maar wil. Het is voor sommige mensen een gemakkelijkere stap naar hulpverlening, omdat je met niemand hoeft te praten. Het programma helpt je verder met video’s en vragen, geïnspireerd op therapeutische technieken.

Depressie behandelen? Doe de gratis depressie test!

Wil je weten in welke mate jij symptomen van depressie ervaart? Doe dan hier de gratis online depressie test en ontdek in welke mate jij aan depressie lijdt.