Leerkracht zijn is niet altijd even gemakkelijk. Je werkt graag met kinderen, maar soms krijg je de moeilijke ouders erbij. Je bent het niet eens met hen, je wilt dat ze zich meer engageren,.... Kortom het is niet altijd even gemakkelijk om met ouders te praten. Wil je tips rond communicatie met ouders of een dieper inzicht krijgen in waarom de communicatie soms slecht loopt? Lees dan hier meer over de moeilijke communicatie met ouders!
Moeilijke communicatie met ouders: oorzaken
Er zijn verschillende redenen waarom jij het niet eens bent met de ouders of dat de ouders het niet eens zijn met jou. Een voorbeeld hiervan is dat de leerling iets uitgestoken heeft, maar dat de ouders dit niet willen geloven. Een ander voorbeeld is dat ze het niet eens zijn met de manier waarop jij met het kind omgaat. Verder kan het ook zijn dat de communicatie bemoeilijkt wordt door een taalverschil. Dit komt steeds meer en meer voor in onze maatschappij.
Kortom, moeilijke communicatie met ouders kan je behoorlijk wat stress geven. Dit kan op zijn beurt een invloed hebben op je manier van lesgeven of de manier dat je omgaat met het kind.
Moeilijke communicatie met ouders: Mijn Kwartier
Mijn Kwartier ontwikkelde een online zelfhulpprogramma dat je helpt om met stress om te gaan als leerkracht. Deze stress kan allerlei oorzaken hebben zoals moeilijke communicatie met ouders. Om je meer te kunnen focussen of om stress geen invloed te laten hebben op je communicatie kan je het online programma van Mijn Kwartier volgen.
Moeilijke communicatie met ouders: doe de stresstest!
Wil je weten of er bij jou als leerkracht mogelijks sprake kan zijn van stress dat een invloed kan hebben op je communicatievaardigheden of je manier van lesgeven? Doe dan hier de gratis stresstest en ontdek jouw stressniveau.