Burn-out beleid in bedrijven

Burn-out dreigt voor één op de 5 Vlaamse werknemers. Zo blijkt uit een studie van het IDEWE. Zelf hoor ik in mijn artsenpraktijk als specialist in burn-out begeleiding vaak bedrijven toegeven dat meer dan 1 op 20 werknemers effectief thuis zit met de diagnose van burn-out. De kosten swingen uit de pan! De politiek grijpt in.

Minister van Werk Monica De Coninck plant nieuw burn-out beleid

Monica De Coninck, Vlaams minister van werk kondigde daarom aan om een informatiecampagne op te starten om bedrijven te sensibiliseren.

Burn-out preventie is zowel in het belang van de werknemer als in het belang van de werkgever. Beiden verliezen erbij wanneer hun collega's uitvallen uit het arbeidscircuit wegens ziekte!

Zie het interview op het VTM nieuws:

Online zelfhulpprogramma helpt burn-out voorkomen

Werknemers met burn-out kunnen in samenspraak met hun huisarts of arbeidsgeneesheer het online zelfhulpprogramma ‘Mijn Kwartier’ volgen.

Dit programma begeleidt hen dagelijks een kwartier om stap voor stap uit de vermoeidheid en uitputting te geraken en terug energie op te bouwen.

Elke week legt de deelnemer een zelftest af tijdens het programma dat hij of zij dan kan bespreken met de begeleidende huisarts of arbeidsgeneesheer. Informatie hierover vindt u op deze website. Start in ieder geval met onderstaande gratis zelftest

Gratis burn-out test

Doe deze gratis zelftest om te kijken of je risico loopt op stress of burn-out

Dr. Paul Koeck