Zonder het te weten, ligt stress aan de basis van vele kwaaltjes. Zo kan spierspanning gelinkt zijn met stress, maar zelfs depressie heeft een link met stress. Stress heeft een diverse en grote invloed op ons lichaam en geestelijk welzijn. Het is dus nuttig je stressniveau in de gaten te houden. Zelfs zonder het te weten kan stress tot verhoogde alertie leiden, wat onder ander je slaappatroon kan aanpassen.

Stress? Mogelijke gevolgen?

Zoals vermeld in bovenstaande paragraaf kan stress op verscheidene functies een grote invloed hebben. Laten we beginnen met de invloed van stress op het lichaam. Het is gekend dat één van de belangrijkste oorzaken van migraine stress is. Daarom is het soms moeilijk uit te maken of je nekpijn de oorzaak is van je hoofdpijn of het gaat om migraine. Naast je nek, kan stress zorgen voor spierspanning in verschillende delen van je lichaam. Door de adrenaline die vrijkomt bij een stress- of angstreactie, spant je lichaam op om zo sneller te kunnen reageren. De gevolgen van deze chemische reactie kunnen hedendaags verschillende dagelijkse functies beïnvloeden. Zo kan je moeite hebben met inslapen of doorslapen, maar zelfs last hebben van kwaaltjes ten gevolge van de spierspanning.

Naast lichamelijke gevolgen, kan stress ook een grote invloed hebben op je gemoedstoestand. Stress wordt namelijk vaker gelinkt met een somber humeur, ruminatie en zelfs angst. Zo kan stress een grote rol spelen in angstproblematieken, maar ook een grote invloed hebben op burn-out symptomen, depressie,....

Stress? Hoe pak je jouw stress aan?

Omdat de gevolgen van stress diverse en belangrijk zijn, is het nuttig op zoek te gaan naar een manier om je stress te verminderen. Mijn Kwartier biedt professionele hulp aan in de vorm van een online zelfhulpprogramma. Dit programma begeleidt je dagelijks in het verminderen van stress en door bewustzijnstechnieken, positieve patronen in te bouwen in je leven. Ontdek dus vandaag nog wat jou kan helpen een stabieler en gelukkiger leven te leiden.

Stress? Doe de gratis test!

Wil je graag weten in welke mate jouw stressniveau een invloed kan hebben op je dagelijks functioneren? Doe dan hier de gratis stress test!