Angst en angst symptomen komt in gradaties voor. Er zijn dus verschillende niveaus van ongemak die je kan ervaren. Dit kan gaan van een licht ongemak tot de angst symptomen je hele leven beheersen en je geen blijf meer weet met jezelf.

Lichte vorm van angst symptomen?

In een lichte vorm van angst symptomen zal je je ongemakkelijk voelen bij de angst symptomen, maar de invloed op je gedrag blijf beperkt. Dit is enigszins een gezonde vorm van angst symptomen die net de drempel naar ongezonde angst hebben overschreden. Je zal met jezelf af en toe geen blijft weten, verwarder zijn dan anders, maar je kan de angst loslaten. Verder zal je ook geen situaties opzettelijk vermijden, omdat deze situaties slechts lichte angst symptomen uitlokken. Je durft dus nog steeds de situaties aan te gaan en gaat ze niet uit de weg.

Milde vorm van angst symptomen?

Bij een milde vorm van angst symptomen beginnen de doorsnee angst symptomen de kop op te steken en zullen zij een invloed op je gedrag en leven beginnen uit te oefenen. Je zal merken dat je je niet langer op je gemak voelt bij bepaalde situaties en zal deze situaties dan ook het liefst uit de weg gaan. Mocht je toch ook verplicht zijn deze situaties uit te voeren, zal je dit doen, maar voel je je niet 100% op je gemak. Verder zal de angst je ook limiteren op andere gebieden. Als je dan bijvoorbeeld een gesprek aan het voeren bent, zal je niet helemaal luisteren, omdat je lichaam gaat reageren.

Volgende angst symptomen kunnen wijzen op duidelijk ongemak in een bepaalde situatie:

  • Blijven nadenken over de situatie
  • Je bezorgd voelen betreffende de situatie
  • Het gevoel hebben geen rust te kunnen vinden
  • Geen blijf met jezelf weten
  • Je prikkelbaar voelen
  • Moe zijn
  • Spanning in je spieren ervaren

Je lichaam zal dus vaak opgespannen zijn als je angst ervaart. Ook kan je de situatie moeilijk los laten en blijft deze maar in je hoofd draaien. Het piekeren kan vervolgens zorgen voor hoofdpijn of verdere spierspanning. Na een tijdje voel je je moe en uitgeput, omdat je teveel vraagt van je lichaam. In de situatie zelf zal je ook merken dat je je niet op je gemak voelt en dus rusteloos en soms prikkelbaar bent. Soms ervaren mensen ook opgewondenheid als één van de angst symptomen, wat wil zeggen dat ze met hun lichaam en geest geen blijf meer weten. Soms kan je dan grote en intensieve bewegingen gaan maken met je armen.

Zwaardere en extreme vormen van angst symptomen?

Bij de zwaardere en extreme vormen van angst symptomen hebben deze angst symptomen vaak een grote invloed op je leven en zal je ook paniekaanvallen beginnen ervaren. De situaties die de angst uitlokken, zal je volledig proberen vermijden en telkens als je opnieuw met deze situaties in contact komt, kan je een paniekaanval ervaren. Deze vorm van angst en angst symptomen zullen je dus zwaar belemmeren in je dagelijkse leven en tevens een grote druk op je uitoefenen. Na een tijdje kan je ook angst voor de angst gaan ervaren. Dit wil zeggen angst om de angst symptomen te ervaren, omdat het een vreselijk gevoel is. Je zal dus angstig worden omdat je niet wilt dat de angst symptomen opnieuw voorkomen. Zo kan het zijn dat mensen zich na een tijdje volledig isoleren en dat de angst hun leven volledig heeft overgenomen.

De angst symptomen van een paniekaanval kan je opdelen in twee soorten angst symptomen: lichamelijke angst symptomen en psychische angst symptomen.

Lichamelijke angst symptomen bij een paniekaanval?

Een paniekaanval wordt gekenmerkt door een verhoogde hartslag, een verhoogde bloeddruk, hartkloppingen, duizeligheid, een droge mond, pijn in de borst, misselijkheid, een kortademig gevoel en hoofdpijn. Verder is het ook mogelijk dat je begint te zweten, zonder dat je je lichamelijk aan het inspannen bent. Je kan bleek wegtrekken en mogelijks kan je ook spijsverteringsproblemen ervaren na een periode van stress en angst symptomen. Ook hyperventileren komt vaak voor bij angst symptomen. Je hebt dan het gevoel niet langer controle te hebben over je eigen ademhaling en je lichaam gaat in een soort 'overdrive'.

Psychische angst symptomen bij een paniekaanval?

Psychische angst symptomen van een paniekaanval kunnen bijvoorbeeld derealisatie inhouden. Dit wil zeggen dat je het gevoel hebt dat het niet echt is wat er nu aan het gebeuren is. Daarnaast komt depersonalisatie ook vaak voor. Dit wil zeggen dat je het gevoel hebt niet langer in contact te staan met je eigen lichaam. Sommige mensen omschrijven het alsof ze van een ander standpunt naar zichzelf kijken, dat ze niet langer in hun lichaam zitten. Dit alles kan het gevoel geven dat de situatie niet reëel is en dat je de controle hebt verloren over je eigen lichaam.

Test hier je angst symptomen

Wil je weten welke angst symptomen op jou van toepassing zijn? Doe dan hier de gratis angst test en ontdek welke angst symptomen jij ervaart. Bovendien kan de test je meer vertellen over het soort lijden dat jij ervaart onder de angst symptomen.